040 809 947 | info@mestoidej.com |
pon. - pet.: 8:00 do 16:00

Ponudba je potekla. Želite ponudbo koristiti? Pošljite nam povpraševanje in seznanili vas bomo takoj ko bo ponudba znova na voljo.

Bosanske piramide in Sarajevo
114,00 €

Sarajevo in bosanske piramide: 2-dnevni izlet v Bosno z obiskom Sarajeva in bosanskih piramid le 114 €

Zgodba o bosanskih piramidah se je začela 2005 leta, ko je raziskovalec Dr. Osmanagić opazil, da imajo hribi okrog Visokog pravilno piramidno obliko in da je orientacija strani piramidalnega griča enaka stranem sveta. Na osnovi teh dejstev je prišel do spoznanja, da so piramide v Visokem, zgrajene v davni preteklosti, delo človeških rok… Ali bo treba učbenike napisati na novo?  2-dnevni avtobusni izlet v Bosno z ogledom Sarajeva in bosanskih piramid, 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*/4* v Sarajevu, vstopnine na piramidah, spremstvo slovenskega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje in strošek lokalnega vodnika, le 114 € namesto 129 €. Na voljo različni termini odhodov kar do 20.10.2018.
POHITI! LE ŠE 11 MEST NA VOLJO!
114,00 € KUPI

17,00 € plačate rezervacijo
97,00 € plačate pri ponudniku

Ponudba vključuje:

 • 2-dnevni izlet v Sarajevo in na bosanske piramide.
 • 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*/4* v Sarajevu, 
 • avtobusni prevoz po programu,
 • vstopnine na piramidah,
 • spremstvo slovenskega vodnika,
 • strošek lokalnega vodnika,
 • organizacija potovanja,
 • osnovno nezgodno zavarovanje.
  • Odhodi:
   17.3.2018
   21.4.2018
   2.6.2018
   16.6.2018
   18.8.2018
   29.9.2018
   20.10.2018
  • Ponudba velja za 1 osebo.
  • Ponudba velja za koriščenje do 20.10.2018.*

  Opis ponudbe:

  Zgodba o bosanskih piramidah se je začela 2005 leta, ko je raziskovalec Dr. Osmanagić opazil, da imajo hribi okrog Visokog pravilno piramidno obliko in da je orientacija strani piramidalnega griča enaka stranem sveta. Na osnovi teh dejstev je prišel do spoznanja, da so piramide v Visokem, zgrajene v davni preteklosti, delo človeških rok… 
  Ali bo treba učbenike napisati na novo? 

  1. dan: LJUBLJANA –  ZAVIDOVIĆI – VISOKO – SARAJEVO
  Odhod avtobusa v zgodnjih urah in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Doboja  v Zavidoviće. Ogled ogromne kamnite krogle – največje na svetu, ki tehta 40 ton in kjer se bomo prvič vprašali kdaj, kako in katera civilizacija je uspela narediti to kroglo. Po ogledu odhod v Visoko pri Sarajevu in ogled »bosanskih piramid«. Na Belvederu se bomo seznanili s piramidami in se povzpeli na severno stran piramide Sonca, do ogromnih megalitnih blokov s katerimi je prekrita piramida. Zaustavili se bomo tudi na močnih energijskih točkah in oglede nadaljevali v Vratnici z obiskom Tumulusa - 35  metrov visokega kamnitega templja obloženega z megalitnimi ploščami težkimi od 10 do 25 ton.
  Pozno popoldne prihod v mesto na bregovih reke Miljacke, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo številna obeležja iz rimskega obdobja, srednjega veka, osmanskega obdobja (številni hamami - kopališča, karavan saraji, sahat kula...) in iz avstroogrskega obdobja (pošta, mestni muzej, stara viječnica,  narodna knjižnica).  Sprehod mimo stare Viječnice do Gazi Husrevbegove džamije in prosto na slikoviti Baščaršiji, s številnimi čevabdžinicami, prodajalnicami bureka, trgovinicami in rokodelskimi delavnicami, kjer si boste lahko privoščili slastne čevapčiče s kajmakom. Zvečer nastanitev v hotelu in nočitev.

  2. DAN: SARAJEVO - VISOKO, BOSANSKE PIRAMIDE  – TRAVNIK – JAJCE – BANJA LUKA - LJUBLJANA

  Po zajtrku odhod v Visoko. Vstopili bomo v predzgodovinski podzemni labirint v Ravnah, s številnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavno pisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov – 36.000 negativnih ionov na kubični cm (iz medicine vemo, da negativni ioni uničujejo bakterije in viruse). V tunelih presenetljivo ni sevanja, kar pomeni, da celice v telesu nimajo več naravnih sovražnikov in lahko začnejo proces samozdravljenja in regeneracije, kar  odlično deluje na človeški organizem. Celotna piramida deluje kot instrument »zdravilnosti« in omogoča ponovno vzpostavljanje osnovnih sistemov v organizmih. Po ogledu nekaj prostega časa za meditacijo ali individualne oglede podzemnih tunelov in za sprehod po arheološkem parku Ravne 2. 
  Po ogledih vožnja v Travnik - mesto, ki je bilo v preteklosti sedež turških vladarjev Bosne in Hercegovine. Sprehod po starem mestnem središču kjer bomo spoznali zakaj so Travnik poimenovali »evropski Istanbul«. Travnik je tudi rojstni kraj Iva Andrića, pisca romana »Most na Drini. Nadaljevanje potovanja do Jajca, postanek za ogled slapov na reki Plivi in vožnja skozi slikovito dolino Vrbasa  in mimo Banja Luke proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah. 
  Plačajte le 17 € in pridobite potrdilo o akcijski ceni. 2-dnevni izlet v Sarajevo in na bosanske piramid za 1 osebo, vas bo stal le 114 €, namesto 129 €. Na strani Mestoidej s klikom na KUPI rezervirate svoje mesto za le 17 €, preostali znesek 97 € pa plačate direktno pri ponudniku.

  Opombe:

  • Zaradi zagotovitve mest je obvezna predhodna rezervacija in preverjanje razpoložljivih kapacitet na info@jazon-6.si ali na +386 597 109 31.
  • Ob prijavi agenciji posredujete imena in priimke potnikov, naslov, kontaktni telefon in šifro potrdila o ekskluzivni ceni.
  • Rezervacija potrdila ali nakup potrdila brez posredovane e-mail rezervacije ne zagotavlja prostega mesta na izletu. Če Mestoidej ne zabeleži rezervacije na strani Mestoidej (potrdilo o ekskluzivni ceni), vam Jazon d.o.o. ob rezervaciji zaračuna redno ceno izleta!
  • E-mail z rezervacijo pošljete TAKOJ po prejemu potrdila o ekskluzivni ceni.
  • Dodatne informacije na 059 710 931.
  • Ponudba velja za 1 osebo.
  • Preostali 97 € znesek plačate neposredno ponudniku ob rezervaciji oz. v dogovoru s ponudnikom.
  • *Potrdilo o ekskluzivni ceni velja do 26.10.2018 oz. do zapolnitve prostih mest.
  • Rok plačila UPN obrazca je 48h od rezervacije.
  • Doplačila:
   Prijavnina 15 €/osebo po prijavi na podlagi računa, ki vam ga pošlje ponudnik po elektronski pošti.
   Turistična pristojbina 2 €/noč/osebo.
   Možna doplačila ob prijavi:
   Odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni.
   Za manjše število potnikov (manj kot 45) 30€/osebo.
   Enoposteljna soba 19 €/noč/osebo.
   Zdravstveno zavarovanje z asistenco 10 € (kritje 25.000 €).
  • Cena velja ob potovanju najmanj 45 oseb.
  • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo na www.jazon-6.si.
  • Po plačilu na Mestoidej.com prejmete na mail potrdilo o akcijski ceni, s katerim se identificirate pri ponudniku.
  • Potrdilo je nevračljivo.

  O ponudniku:

  Ponudnik:

  JAZON-6 d.o.o.

  Kontakt:

  info@jazon-6.si, 059 710 931

  Lokacija:

  Slovenska cesta 55,
  1000 Ljubljana