040 809 947 | info@mestoidej.com |
pon. - pet.: 8:00 do 16:00

Ponudba je potekla. Želite ponudbo koristiti? Pošljite nam povpraševanje in seznanili vas bomo takoj ko bo ponudba znova na voljo.

Ciper: 8-dnevno potovanje 
329,00 €

Ciper: 8-dnevno potovanje po Cipru z vključenimi izleti in letalskim prevozom že od 329 €

Odpotujte na 8-dnevne počitnice ter raziščite lepote Cipra. 8-dnevno potovanje z vključenim letalskim prevozom, pristojbinami, 7 nočitvami z zajtrkom v hotelih 3* ali 4* ter paket 3 izletov že od 329 €, namesto 529 € ! Na voljo odhod 31.3.2018  ali 24.3.2018. Turistično vodenje v slovenskem jeziku.*
POHITI! LE ŠE 15 MEST NA VOLJO!
329,00 € KUPI

329,00 € plačate rezervacijo
0,00 € plačate pri ponudniku

Ponudba vključuje:

 • 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v izbranih hotelih 3* ali 4* lokalne kategorije za 1 osebo,
 • paket 3 izletov (v Kirenijo, Famagusto in Nikozijo).
 • Letalski prevoz Ljubljana-Letališče Ercan-Ljubljana (tenhični postanek v Antalyi),
 • Avtobusni prevoz iz letališča do hotela in po programu​.
 • 1 kos prtljage do 20 kg.
 • spremstvo slovensko govorečega vodnika*,
 • strošek rezervacije ter organizacija potovanja,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • asistenca ob prijavi na let na letališču Ljubljana.
 • Ponudba velja za 1 osebo.
 • Ponudba velja za koriščenje do 31.3.2018.
 • *S slovenskim vodenjem je na voljo le še 10 mest za prvi in 27 mest za drugi termin. Po zapolnitvi teh mest bo vodenje poteklo v hrvaškem jeziku.
Odhod 31.3.2018
7x nočitev z zajtrkom za 1 osebo,
povratni let Ljubljana-Ercan za 1 osebo.
Le 349 €, namesto 549 € za 1 osebo.
Odhod 24.3.2018
7x nočitev z zajtrkom za 1 osebo,
povratni let Ljubljana-Ercan za 1 osebo.
Le 329 €, namesto 529 € za 1 osebo.

Opis ponudbe:

Turkizni severni Ciper se še ni izgubil v množici turistov, zato je uspel ohraniti svojo izvirnost. Na vsakem koraku preseneča s svojo avtentičnostjo, nedotaknjenimi lepotami in kristalno čistim morjem. Obiskovalcem nudi številne možnosti za sprostitev in užitek. V živahnih mestih sledite stopinjam zgodovine ali uživajte v nakupovanju. Povsod boste srečali gostoljubne in ljubeznive domačine. Po legendi je Ciper rojstni kraj prelepe Afrodite, boginje ljubezni in lepote.

 

1. dan: Ljubljana - Ciper

( pri rezervaciji paketa let in transfer)

Prihod na letališče Ercan, kjer vas bo pričakal vaš vodnik. Transfer do hotela na področju regije Kirenije. Po pijači dobrodošlice sledi prijava in namestitev. 

2. dan: Kirenija - vključen izlet!

Danes vas bomo popeljali v veličastni srednjeveški planinski dvorec sv. Hilariona. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki sodi med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Kot je znano, so bili prvi menihi, ki so se tukaj nastanili, Avguštinci. Ti menihi so morali leta 1187 pobegniti iz Jeruzalema, ki ga je takrat osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče. S te zanimive stavbe se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi se nahaja muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin in tovor, ki so ga ladje prevažale. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja. 

3. dan: polotok Karpas s kosilom (fakultativno)

Proti plačilu se lahko udeležite izleta na polotok Karpas. Najprej si bomo ogledali dvorec Kantara. Ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja se nahajajo na vzhodnem delu gore Besparmak, na nadmorski višini 630

metrov. S te trdnjave se odpira edinstven razgled na celotni polotok Karpas, na doline in plaže ciprske vzhodne obale, na osamljene uvale vzdolž severne obale in na slikovite zelene vrhove gore Besparmak. Vožnjo do polotoka Karpas bomo nadaljevali skozi prekrasno sipinsko pokrajino ter vzdolž neverjetno dolge in osamljene peščene plaže. Sprehodili se bomo po polotoku, na katerem boste videli črede divjih oslov in obiskali samostan apostola Andreja. 

4. dan: Famagusta – vključen izlet!

popeljali vas bomo v Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, severno od t.i. „zelene črte". Pred tem sledi ogled samostana sv. Barnabe, apostola, ki je skupaj s Pavlom okoli leta 50 n.št. širil novo vero. Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem, medtem ko se je novejši del mesta razširil tudi zunaj teh zidov. Ogledali si bomo to slavno mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikolaja ter

številne ostanke vil in palač nekdanjih bogatašev in pomembnežev. Obiskali bomo tudi brezcarinsko območje s tradicionalnimi orientalskimi preprogami. 

5. dan: Pafos (južni Ciper) s kosilom (fakultativno)

Proti plačilu boste lahko obiskali južni Ciper. Vožnja proti Nikoziji čez ''zeleno linijo'' na južno stran Cipra in proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljeve grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. V popoldanskem času vožnja proti Kireniji in nočitev. Vključeno je kosilo v

odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami. 

6. dan: Nikozija - vključen izlet!

Danes bomo obiskali Nikozijo, glavno mesto Cipra. Od leta 1974 je Nikozija z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del (imeli boste možnost prečkati mejo in si ogledati južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Ogledali si bomo številne znamenitosti, kot so beneški braniki, beneški stolp in mošeja Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Na koncu peš cone pridemo do stavbe, ki izgleda kot cerkev in ima dva turška minareta, a je pravzaprav mošeja Selimija. Ta stavba je bila zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala sv. Sofie, ampak so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja. Prav tako boste imeli možnost nakupa nakita in izdelkov iz zlata. 

7. dan: Salamis (fakultativno)

Proti plačilu se boste z nami odpravili na poldnevni izlet v Salamis, najbolje ohranjen del otoka iz časa antike. Videli bomo delno obnovljeno gimnazijo z marmornatimi kopelmi in mozaiki. Ob 8- kilometrski poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe.

Preživite popoldan in večer ob spoznavanju podeželja, njenih prebivalcev in ciprske folklore na našem fakultativnem izletu "dežela in ljudje" (za doplačilo). Sprehodili se bomo po živahnih ulicah vasice Bellapais ter uživali v bogastvu rastlinskega sveta. Pot nadaljujemo do vasice Ozanköy. Uživajte ob pitju kave v vaški kavarni s pogledom na majhno cerkvico. Spoznajte pridelavo znanega sira Hallumi in druge obrti domačinov. Po večerji v hotelu vas zapeljemo do ciprske taverne (za doplačilo), kjer boste uživali v predstavi s kombinacijo folklore, tradicije in zabave z brezplačno lokalno alkoholno in brezalkoholno pijačo. 

8. dan: povratek domov

Prevoz do letališča in let proti domu.    

Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete potni list, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.

Količina mest je omejena! 
Pritisnite gumb KUPI in si rezervirajte svoje mesto. Celotno ekskluzivno ceno pa plačajte kar na Mestoidej.com.

Opombe:

 • Obvezna predhodna rezervacija pri ponudniku na info@nikal.si ali 02 33 00 390, v roku 1 delovnega dneva od prejema kode potrdila o ekskluzivni ceni. Rezervacija velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika. Rezervacija potrdila o ekskluzivni ceni ali nakup potrdila o ekskluzivni ceni brez potrjene rezervacije s strani ponudnika ne zagotavlja prostega mesta na potovanju. Potrdilo o ekskluzivni ceni se šteje kot unovčen, v kolikor je uporabnik pri ponudniku storitve rezerviral termin.
 • Rezervacije so možne do zasedbe prostih mest.
 • Pomembno opozorilo: Vaš potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. 
 • Potrdilo o ekskluzivni ceni morate predložiti ob  rezervaciji potovanja pri ponudniku.
 • Lokacija ponudnika: Zagrebška c. 40a, 2000 Maribor
 • Ponudba velja za 1 osebo v dvoposteljni sobi. Za rezervacijo dvoposteljne sobe je potrebno kupiti 2 kupona.
 • Potrdilo o ekskluzivni ceni velja za koriščenje do 31.3.2018.
 • Rok plačila UPN obrazca je 48h od rezervacije.
 • Doplačila:
  7x samopostrežna večerja 119 € na osebo. V kolikor se odločite doplačati za večerjo, jo morajo doplačati vse osebe, ki delijo sobo. 
  Celosten paket zavarovanje 32 €.
  Parkiranje na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana -zunanje parkirišče 8 dni, 32 € na vozilo.
  Doplačilo za enoposteljno sobo - obvezno, ko oseba potuje sama: 140 €,
  dodatne storitve, obroki in fakultativni izleti,
  napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
  stroški osebne potrošnje (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi...).
 • *S slovenskim vodenjem je na voljo le še 10 mest za prvi in 27 mest za drugi termin. Po zapolnitvi teh mest bo vodenje poteklo v hrvaškem jeziku.
 • Dokumenti potrebni za potovanje:Za potovanje potrebujete potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.
 • Z nakupom potrdila o ekskluzivni ceni se strinjate in potrjujete splošne pogoje potovanja organizatorja potovanja (www.nikal.si).
 • Po plačilu na Mestoidej.com prejmete na mail potrdilo o ekskluzivni ceni, s katerim se identificirate pri ponudniku.
 • Potrdilo je nevračljivo.

O ponudniku:

Ponudnik:

Nikal Travel Slovenija, Nikal d.o.o.

Kontakt:

023300390

Lokacija:

2000 Maribor,
Zagrebška c. 40a