Potrebuješ pomoč? 030 703 307 | PIŠI NAM: info@mestoidej.com

Rogaška Slatina, Hotel Slovenija 4* – Preverjamo ponudnike 

Zopet sem vikend preživela v Rogaški Slatini in moram priznati, da mi je kraj že zelo prirasel k srcu. Obiskala sem ga že v juniju in mi je bilo že takrat noro všeč. Da pa je bil vikend še lepši je tudi vreme sodelovalo z mano. Razen narave, ki je vsa v barvah naznanjala jesen ni bilo zunaj nič kaj jesensko, saj je bilo kar 20 stopinj.


KLIKNI za ogled ponudbe >> https://mestoidej.com/rogaska-slatina-hotel-slovenija-id_1690/

Rogaška je obdana s prelepo naravo znana pa je predvsem kot zdraviliško središče zaradi izvirov mineralnih vod, ki imajo zdravilne lastnosti. Kar pa sem opazila je, da imajo zelo urejene kolesarske poti in pa tudi za pohodnike se najdejo zanimive »strmine«. Midva sva mogoče naredila manjšo napako, ker nisva vzela koles. Pa drugič! Ker sem se definitivno še vrnem! Poleg aktivnega oddiha, ki ga ponuja okoliška narava pa se v hotelu lahko razvajaš v hotelskem wellness centru. Ta vključuje notranji bazen, savni in dva jaccuzija. Bazen je odprt kar do 22:00 in ga lahko izkoristiš za nočno kopanje. Napolnjen pa je s termo - mineralno vodo, ki še posebej dobro vpliva na vnetna in degenerativna obolenja sklepov in mehkih tkiv. 

Ko sva bila junija v Rogaški Slatini sva si že takrat naredila en okvirni seznam kaj želiva vse pogledat, ko se vrneva. Na vrhu seznama je bil obisk Pivnice mineralnih vod in tokrat nama je končno uspelo iti na nekaj kozarčkov. Zbirala pa sva lahko med Styrio in Donat mg, katerega sestava je še danes glavni razlog, da je Rogaška Slatina priljubljeno zdravilišče. Mene okus kar malo presenetil, saj se pričakovala Donat, ki pa poznam iz trgovine. Vendar okus po mojem mnenju ni bil ravno podoben in me je spominjal na glineno vodo. Če je že kdo pil to vodo, bo vedel o kakšnem okusu govorim. Zaradi magnezija in drugih rudninskih snovi ima voda zdravilno moč, ki lajša in preprečuje številne bolezni. Tako da je bilo vredno malo se pretvarjati, da je bil okus fantastičen, haha.


Takoj na drugem mestu je sledil Paviljon kaktej. Preprosto zato, ker imam rada kaktuse in oni mene. Nekak se je izkazalo, da je to edina rastlina, ki »preživi« pri meni doma. V tem paviljonu imajo zbirko, ki je po obsegu in vrstnem izboru med najbogatejšimi v Evropi in ima več kot 1500 vrste kaktejev, notri pa je kar 5000 rastlin. Tele rastlinice pa se nahajajo samo 2 km iz Rogaške Slatine. Definitivno vredno ogleda, če ti je kaktus vsaj malo všeč.

No... na tej točki sva najin seznam malce založila in nanj pozabila, ter sva s praznimi želodčki odšla raje na pico. Našla sva Gostilno Bohor, tukaj sva končala čisto po naključju in tudi nisva vedela točno kaj pričakovati ampak, ko sem videla zastavico Trip advisor pri vratih sem vedla, da slabo ne bom jedla in nisem se zmotila. Hrana je bila super! Na koncu sva se tako dobro najedla za to kosilo, da sva v hotelu na večerji potem jedla samo še sladico.  

Ostanek večera sva preživela na nočnem kopanju in ob gledanju filma. Odlično je bilo!

Hvala portalu Mestoidej.com in Hotelu Slovenija za gostoljubje, imela sva se čudovito!

Do naslednjič,

 Janja